All those lonely nights by the river...

Onsdagar är generellt sett vänliga dagar. Inte för jobbiga, trots att de är placerade så dumt. (Mitt i veckan!)

Jag var och hälsade på an-wä idag. Hon sa att jag kunde göra en prövning till hösten, i det ämne jag frågade om. Det var bra.

Faktiskt kom jag på vad jag ville göra med mitt liv (inte då. senare. när jag dansade på mitt rum.). Att jag ville göra roliga saker och ha många projekt igång samtidigt, fast det ska vara projekt som blir avslutade så att jag hela tiden rör mig framåt. Sedan blev jag förrvirrad och glömde vad jag hade tänkt mig.

Jag vet inte vad jag är tillräckligt bra på. Men jag vill hellre tänka på roliga saker som jag kan göra (designa virkade broscher och sälja svindyrt på Designtorget? recensera för någon tidning som inte kräver så mycket? typ vellingekommuniken? bli festfixare åt andra och ordna den där svartvita maskeradbalen jag drömmer om? vara dj på någon cool klubb i satinblusar som glänser mycket? volontärarbeta?) än vad jag ska utbilda mig till.

Vet inte om jag kommer att göra något alls av det jag föreslog. Vill ju helst inte avslöja vad jag egentligen tänker.

Samtal mellan mig och mamma:

(Jag) - Ditt liv är rutin.
(Hon) - Bara jobba sova jobba sova.
(Jag) - Åk till Indokina och adoptera ett barn.
(Hon) - Skulle du vilja ha några sådana små här? Kan de sova i mitt rum?
(Jag) - Det kan sova under min säng.

Idag har jag också: läst mode- och musiktidningar. Jag älskar tidningar. Jag fick huvudvärk.

Bäst idag: När vi skulle förklara ordet påsättbar för mati.

Finast just nu: Kinoton med
Pluxus. Den melodin om och om igen...och sedan när det kommer sång också. Vackert och det man behöver.

My Dewy Eyed Disney Bride

170508-72

Allt detta är logiskt och i ordningsföljd. Jag bara måste vara jobbig.

Bästa frukten av morgonen är Rufus Wainright "I don't want somebody to love me just give me sex whenever I want it". Samt Andrew Birds fiolvackra Fake Palindromes. Ja, ja. B var först. Palla.

Jag ska bli
traceur i paris det är så häftigt, och jag ska samla på vita secondhandklänningar från tjugotalet, och jag ska göra en massa andra saker som jag inte vet just nu. (Se: mål i livet.)

Skrev världens sämsta uppsats på franska i genomgående presens. Hade det varit åk 7 skulle det ha varit ett fint MVG, för det var i den årskursen man lärde sig det som jag utnyttjade i min text. Nu är det bara kasst. Deppade en smula och ville fuska lite ytterligare, men C var i rummet så - MEN GUD FUCK IT.

Typ. Och tvättade händerna under det rinnande vattnet och tittade mig i spegeln. Dare you look in those hollow eyes, kom senare. Nu log jag mot mig själv, knixade med benen och viftade med mina skor. Dewy Eyed Disney Bride. Utan att dra kopplingen. Farligt att matcha naglarna med halsband kvar från dagiseran.

På ämnet Zoe Trope: Hon har så vackra ord - jag vill äta dem till frukost middag kvällsmat.

Ja, här hade det kunnat fortsätta men vad lönt är det när jag ändå kommer att deleta det här förr eller senare.

(Bilden: Tina Berning)

Godmorgon Sverige

Pratade med min söta chef och jag behövde inte jobba i morse. Det var underförstått att de galna kunderna skulle springa ner mig likt antilopflockar på savannen, och att de skulle riva ut min strupe likt lejon om jag var långsam. (Min bild av förloppet.) Ringde och checkade med B, men fick beskedet att jag inte behövde komma i vilket fall. Jag har målat mina naglar röda och laddat ner random låtar som föll i mitt tycke. Min ursprungliga avsikt var att räkna matte. Man hinner inte allt! Nu ska jag cykla till skolan och äta lunch. Soft dag.

I ate the mythology & dreamt (och denna mening har jag stulit)

170508-70


Idag kom n/b med resultaten från fysiktävlingen. Jag fick sex poäng, f-m fick fem poäng och de andra som gjorde den fick alla noll poäng. Så jag och f-m var ganska duktiga. Ärligt talat, jag blev jätteglad. Det kändes så bra. Även om man kunde ha fyrtio poäng totalt...

Också ett visst mått av nedslagenhet inom projektgruppen idag, då man verkligen bara får vara tre personer uppe i Stockholm. Detta innebär att om, om, om vi är en av grupperna som blir uttagna (konkurrensen är faktiskt hård) så måste en av oss stanna hemma. Vem, kommer att avgöras med lottning. Alltså, fy vad deppigt att vara kvar här när de andra tre är i Stockholm och ställer ut, går på middagar, och firar B:s födelsedag. Fast först måste vi förstås bli utvalda. Bäst att de väljer oss - vi har redan skrivit in det i våra kalendrar.

Precis som denna
raring (och många andra naturungar antar jag) fick jag LTH:s utbildningskatalog i brevlådan idag. Jag brydde mig dock inte ens om att öppna den, trots det rosa omslaget (då jag redan har en exakt likadan hemma sedan innan, och faktiskt har läst valda delar av den). Jag la den istället i den nu kanske 30-40 cm höga högen med liknande kataloger, som jag helt seriöst har fått hem det senaste året.

Helt sjuk. Det blir ju inte lättare att välja.

Jag känner mig så lost, så lost. Vet mindre vad jag vill göra nu än vad jag visste för bara en månad sedan. Det finns inget som jag både kan tänka mig att läsa om och sedan jobba med. Men om jag har någon plan för framtiden är den typ som följer:

*Jobba med mitt nya jobb under våren så att jag förhoppningsvis kan vara där i sommar också.
*Fixa jobb i Frankrike till hösten, typ som reseguide eller något liknande. Jag kan ju engelska.
*Ärva någon gammal okänd släkting (ja, dröm!) så att jag har råd att komma hem och resa med am och B till Nya Zeeland, eller vart det blir. Annars har jag inte råd. Och jag vill med. Måste med.

C'est tous que je sais...

vinter.

"We would be barefoot and free and running over soft grassy meadows."

red tape so ordinary

170508-69

Idag har jag varit duktig och lagat punkteringen på min cykel. Det var ju på tiden... Det känns naturligtvis underbart att återigen kunna njuta av denna vackra cykel. Dess blanka slanka svarta ram. Jepp. Det negativa är att det tog en timme och att jag det första jag gjorde var att sticka mig på något vasst längst ner i verktygslådan när jag letade efter lämpliga redskap. Aj.

Har också hittat en fin
engelsk-fransk musikblogg där all text står på både franska och engelska. Så om jag känner att jag vill öva inför - vad? Nationella kanske. Och när kommer de förresten? - så kan jag göra det där. Men hallå, vad är det med denna fascination för svensk pop utomlands? Det är inte precis den första bloggen som jag har hamnat på som behandlar detta ämne... Misstänker att det ligger något skumt, perverst skäl bakom. För jag menar, jag är ju till exempel inte helt intresserad av ungersk (för att ta ett väldigt slumpvis exempel) indiepop. (Om de har någon. Kan ju faktiskt vara värt att kolla upp).

Men som sagt, bra sida. Typ intervjuer och så också. Ska kolla in den närmare när jag har tid. Fast jag fattar fortfarande inte - nej, strunt samma! Vissa saker ska man bara acceptera.

Igår hade jag mys med 'ro. Vi gjorde världsgod fruktsallad. Såg Bring It On, kanske ingen kvalitetsfilm, men det var ju en brist att jag inte hade sett den, och den var faktiskt underhållande, och jag blev faktiskt lite, lite rörd på slutet när tävlingen avgjordes. Haha.

I övrigt börjar det dra ihop sig. Bara tio dagar till Paris. Fan vad najs!

Bilden: Dhanank Pambayun ger intryck av att vara väldigt begåvad. Använder mycket färger. Denna bilden är en av de snyggaste, för i alla de andra har han målat konstiga runda gubbar. Finns säkert någon mening med det, men den är okänd för mig.


Andas

170508-67


Och alla måste andas.

Sant.

Men inte blir jag mer inspirerad för det. Snön måste smälta snart. Jag kan inte tänka när allt är vitt och blankt. I kväll kommer i alla fall 'ro och jen hit. Det blir mysigt. Ja ja ja... Jag längtar!

Till andra ämnen: Jazzsko-inspirerade skor är vårens bästa modetrend (eftersom det inte är en trend). I stan med e-su hittade jag ett par fina vita på Håkansson. Köpte dock inte dem, för de var inte perfekta och då går det ju inte. Men de var fina.

Fick också reda på igår på jobbet att man som anställd där har 45 % rabatt på allt. Inklusive rean. Åh nej. Jag har ju verkligen inte tänkt handla något, men när jag fick reda på detta kände jag bara "oohh...." så nu vet jag inte. Får se vad som händer med min första lön. Haha. Jag vill ha en bok jag såg där igår i alla fall. Den handlade om kommatecken.

Hahaha.

Men seriöst. Jag vill ha den.

Hundra ord för snö.

Insnöad är kanske inte det helt rätta ordet att beskriva de senaste dagarna, men det har nog varit så nära man kommer när man bor i en söt liten tätort (alltså: inte) som denna. Nu har åtminstone bussarna börjat gå igen, och tidningen kom som vanligt imorse, men igår kände jag mig något isolerad. Var ute på kvällen och promenerade i mörkret och snön. Kom till insikten att jag inte skulle 150:an idag till jobbet när jag såg hur djup snön låg på landsvägen. Nej, tack.

När jag kom in var mina ben ömma och mina kinder frostskadade. Jag kände mig väldigt nöjd. Sen gjorde jag lakritste och drack det. Det var gott.

Lovet är snart slut, känns väldigt konstigt.

Mati svara på mitt mejl, annars gör jag något drastiskt. Ringer dig, kanske.Lyssna på (för ibland är covern bättre än orginalet)

Skrik om du brinner  - Cobra Charlie (men jag är lite kluven. kanske ska
E18 höras först)
Message In A Bottle - John Mayer
Shoreline - Anna Ternheim (förstås)
Crazy - Ray Lamontagne
Crazy - Nelly Furtado (är bättre än både föregående cover och orginalet. kanske spelade det in att jag inte visste vem som sjöng första gången jag hörde denna, visste bara att den var underunderunderbar)
Heart of Glass - Nouvelle Vague

Drömspel

170508-64


Vad jag har jobbat på de senaste dagarna. Men attans - texten syns ju inte alls. Jag testade att förstora upp den lite, för att den skulle gå att läsa, men då blev den helt pixlig. Så strunt samma, det får vara så här. Den är i alla fall fin på mitt sovrumsgolv.

I övrigt skickade jag in en text till mitt
favvo-litterära magasin idag. Håller tummarna.


Saker smälter

Nära döden idag

Eventuellt blir det inte étage ikväll. Fan vad deppigt. Vi var alla sjukt laddade. Tills denna himla snön kom. Jen ringer och säger att hennes mamma var med om bilolycka. Jag själv var med om att bussen jag åkte hem i idag från malmö körde av vägen och nästan vurpade. Den var kanske en sån här liten bit från att slå runt. Jävligt läskigt egentligen. Jag var ju dock med om (nästan) samma sak förra vintern när det också var mkt snö så jag blev inte särskilt rädd. Mer förvånad. Och fylld av beundran för busschaffören som lyckades räta upp bussen fast den halkade ner ca 1-2 meter från vägbanan, och lutade rejält - 45 grader kanske? Jag trodde verkligen att den skulle slå över, för jag kände att den var på väg att göra det (erfaren som jag är när det kommer till att halka ner i diken i bussar). Men busschaffören rätade upp den och fortsatte köra. Vi hade tur och landade på en cykelbana som gick längs med vägen, istället för i åkern.

Så ja. Det är ju det är med snön.

Men gud vad deppigt. Jag var verkligen laddad, och så redo att ha kul ikväll. Jag kommer inte att kunna gå ut på jättelänge efter detta heller, för denna helgen ska jag jobba (lära mig hur man stänger på kvällen, och det är viktigt) och sen är jag inte hemma de två kommande helgerna. Skit skit skit, vad tråkigt.

Och vad är det för fel på blogg.se? Nu blev det samma fel som för några dagar sedan. Att inga inlägg visas. Ska jag behöva gå och kolla regelbundet är min blogg fungerar? Alltså, bra om folk inte kan gå in och läsa. Eller inte. Fan vad kasst!

JA, JAG HAR FÅTT JOBB!!!

170508-27


Idag har varit en sjukt bra dag! Var i stan med e-su och det var en perfekt shoppingdag för oss båda, för vi hade flyt ända från det att vi åkte in, och spenderade båda en massa pengar (på saker som vi naturligtvis både behövde och eftertraktade). Jag fick till och med tag på nya nummret av NYLON, och det är lycka, för det är det absolut coolaste modemagasinet med både kläder, intressanta texter och bra rescensioner. För alltså; en tidning som innehåller illustrationer på sminket den skriver om, den kan inte vara annat än grym. Så: lycka lycka lycka.

Vi fikade/åt lunch på Moccasin som är supermysigt och hade ett helt bra sortiment att välja ifrån (inte för mycket men varierat). Vilken miss att jag inte har varit där innan! Kändes vuxet att sitta där och disskutera relationer, samtidigt som vi försökte lista ut hur vi skulle äta våra ciabatta (mest e-su som hade problem med sin...haha).

På väg hem hoppade jag av på Mobilia, och gick in på Akademibokhandeln för att träffa avdelningschefen. Kom ut därifrån cirka en kvart senare, med jobb. Kändes så extremt bra. Jag behöver verkligen ett jobb, och i alla fall för mig känns det som ett roligt och givande ställe att jobba på. Och så härligt att få det direkt. Jag har ju pratat med honom innan. Men ändå. Det krävdes inte särskilt mycket arbete från min sida. Och jag vet att om jag inte hade ringt honom igår, och sen kommit dit redan idag, så hade jag inte haft detta jobb. Så det kändes skitbra. Jag börjar imorgon!!

.

Kolla de fina fåglarna.
Är de här för att ta farväl?

Nej, de är här för att äta dig.
De är här för att ta din själ.

...that love will captivate you just like me

170508-24

Idag har vi vår fotodag. Måste planera lite möjliga platser över frukosten, så jag vet var vi ska bege oss. Har väl någon bra idé men jag är inte säker på hur långt de är villiga att ta sig.

Jag var som sagt hos mina farföräldrar. Vi fick kakor och sånt. Lite senare serverade de fruktsallad med grädde - det blev min kvällsmat. Sedan åkte jag ner till höllviken och träffade tjejerna, som igår bestod av jen, jes, 'tra och mati. Vi såg på Brokeback Mountain. Shit - snyftfilm. Hade man sett den själv hade man gråtit.


LYCKA

Det kom tillbaka. Det kom tillbaka så fort jag publicerade det här nya inlägget.

Åh.

Jag började fnissa och slog händerna för munnen och bara stirrade på datorn.

ååååhhh vad skönt. men nu ska jag åka om typ fem minuter och jag är inte ens fixad. och e-su, jag hörde din älsklingslåt på radion för första gången dag. Jag håller med, han är underbar.

Haha, lycka!

Jag vägrar att detta ska vara något fucking R.I.P.-inlägg

Jävla skitdeppdag. Min blogg är död. En månads arbete och så försvinner allt.

Nej jag kunde ju inte ha tålamod och jag kunde ju inte vänta tills jag hade fått den nya bilden. Men vem sa att allt bara skulle försvinna? Skit skit skitblogg.

Jag började gråta när jag åt min fisk med potatis och familjen sa att bloggar är väl ändå bara något man har i nuet, för det är väl ändå ingen som läser en gammal blogg.

Nähej? Men min blogg var ny, min blogg var nu, min blogg levde för guds skull.
Jag sa "Nu är allt förstört. Jag var ju så stolt.".

Allt det arbetet.

Åh gud jag orkar inte börja om igen.

Så nu sitter jag vid datorn och hoppas att kundservice ska svara på min desperata bön, och lyssnar på depp-Coldplay, som jag så sällan annars har tålamod med. Helt underbart är det, i sin vemodighet, och med Shiver trodde jag nästan att det regnade ute.

Väldigt frustrerande, allt. Jag har nästan lyckats förlika mig. jag lyckades kopiera allt för det låg kvar där jag var inloggad, så kanske kan jag lägga upp allt igen, som ett inlägg istället, men det blir inte samma sak.

Alltså nej fy. Bloggen har varit så beroendeframkallande. Det jag gjorde var bra. Jag la ner min själ i det här, och jag orkar verkligen inte börja om på nytt. Jag orkar inte. Då ger jag upp och skiter i det här, men vad ska jag göra istället!? Jag gillade den här omedelbara bekräftelsen så…

Åh jag vill inte att det ska vara så här. Jag tänker ju i blogg nu, for god’s fucking sake. Det är det ultimata forumet. Passar bra till alla ensamma meningar och bilder som dyker upp i mitt huvud. Jag har inte stommen för att skriva långa ambitiösa grejer. Och i dikter får man inte ha bilder. Jag vill blanda allt. Jag vill kunna skriva om saker jag älskar, allt det som får mitt hjärta att göra lyckovolter, sånt som kan öppna nya vägar eller inspirera, och ibland egotrippade bara-intressanta-för-de-som-blir-omnämnda-dagboksinlägg.

Detta är inte slutet.

 

/Hanna

Uppdatering: Detta inlägg är irrelevent då allt löste sig. Jag skrev det som en förklaring, för igår fanns det verkligen inga inlägg kvar på sidan. Nu kan jag egentligen ta bort detta, men jag blir rörd över min uppriktighet mot mig själv, så det får vara kvar.


åhh nej

Kom hem från e-su för en liten stund sedan. Hade en mkt trevlig kväll med henne, f, am, d, joh och hennes boyfriend. Men alltså, ahhh, neeej, tv:n var faktiskt på mellan åtta och när det nu var, för det var några i sällskapet som (flämt!) ville se - ja, ni vet vad som går på tv de här veckorna. Och jag ville ju ha sällskapet och vi pratade samtidigt och så men nej, jag kunde inte undvika att se lite.

(Här sitter jag och håller för händerna för ansiktet och grimaserar.)

Typ.

Suck suck suck. Det mänskliga förfallet. (Varför är alla där så fula? Hur klär de sig egentligen? Detta är frågor som kommer att hålla mig vaken i natt.)

Det känns som jag hade kunnat säga mer men jag borde nog vara nyttig och sova. Detta blev en sjukt lugn helg. Imorgon ska jag till farmor och farfar på fika. Highlight of the week, måste det vara. Hm. Ja.

Ohh, jag längtar till onsdag och resten av veckan. Kul kul kul. Nu ska jag som sagt sova. Gud vad jag är tjatig! Förlåt.

kom igen, vad söt

170508-63

(
http://little-people.blogspot.com/)

Detta är ett onödigt inlägg, men nu är det lov till slut och shit vad kul

I natt drömde jag också. Det var den bästa drömmen - jag var så lycklig, och det var verkligen "wow, att detta händer mig" (fast det gjorde det ju inte..?). Sen var det vissa saker som var lite konfliktfyllda också, så jag blev inte besviken när jag vaknade. Mer bara stärkt av denna underbara upplevelse. Haha... Märk väl att jag inte skriver om vad jag drömde.

Nej, nej.

Jag ska snart hem till B, där vi ska ha lite filmmys. I morse över frukosten blev jag sjukt sugen på att gå ut ikväll, men jag är glad över att få en plats i B:s soffa också. Grönsaksstavar är utlovade.

Jag tycker om min bror. Vi samtalade med förställda röster (jag rumänsk brutta, han någon slags malmöit tror jag):

(Han) - Hora.
(Jag) - Du kallar inte mig hora.
(Han) - Men du är en hora.
(Jag) - Du kallar inte mig hora.
(Han) - Men hora. Vad ska jag då kalla dig?
(Jag) - Du kan kalla mig bög.
(Han) - Ja, du gillar ju killar, och så...

Här började jag fnissa. Han är ball; han kan när han vill. Jag vill gå ut tillsammans med honom. Det skulle vara kul. Jag vill se vilka tjejer han raggar på...

Nej. Tur att han inte läser detta.

Nu måste jag sluta för jag ska cykla och handla lite grejs för ikväll.

nattligt möte

till hoh:

jag drömde om dig i natt. du hade en ljust lavendelblå pikétröja och du såg lycklig och frisk ut. jag kramade dig och du kramade tillbaka första gången och jag kramade dig två gånger till. jag blev så glad att du äntligen var tillbaka.

jag vaknade.

var är du någonstans? kom tillbaka nu. du har varit borta för länge. var är du? jag är orolig för dig.

5. We couldn't bring the columns down

We couldn't bring the columns down


att vara trött nu är en omöjlighet

Projektredovisningarna är klara nu, och det känns redan som lov. Sjukt najs dag idag - först lyssna på ett antal redovisningar av folk i klassen, sen estetarnas föreställning och sen ingen franska då c var sjuk! Yeeeeeees.

Jag har väldigt roligt nu. Har myst med tjejerna i soffor typ 50 % av tiden i skolan idag. Vi har strålande planer för lovet. Kommer att bli så härligt.

Och jag ska göra bra saker också. Typ fortsätta söka jobb, och lite sånt.

Kom på att jag helt har tappat mitt intresse för smala, konstiga filmer. Detta är ju en miss. Jag ska prata med k om vad vi kan göra åt detta. Men om vi ska se några fler filmer åt det hållet igen vill jag hellre ha dem som Amelie eller Eternal Sunshine of the Mind. Liksom, hanterbart konstiga. Och så har jag ju min fina lista från 'na och mati.

The Late Grandmother: "You're telling me a fairy tale, am..."

Jag skulle egentligen spinna vidare på alla h. dag-temat men fuck it!

am, här kommer min hyllning till dig:

Texterna är aldrig så fina som när du har kritiserat dem! Du har bäst kritik i välden, och hjälper mig att ifrågasätta hur jag själv tänker. Så grymt. Du äger mig totalt men det känns bra. Vi kompletterar.

Det var för länge sedan sist. Jag hade nästan glömt hur bra du är på det du gör när jag ber dig. Nu ska det här bli jättebra, jag lovar.

Fattade allt, särskilt det med din kvällsmat och språkresan.

Love ya!

 

170508-23Jag måste komma på något sätt att tjäna pengar. Jag vill ha tips.

- Du kan ju prostituera dig, föreslår 'na som är en seriös och samtidigt skämtsam person jag känner.
- Jag har tänkt på det, säger jag. Jag viftar med plastskeden för att poängtera det jag säger. Men det är så jobbigt att ta sig in till Malmö.


Så ja, jag vill ha tips. Jag gör vad som helst. Utom prostitution.

Om den inte sker i Velling förstås.

Och liksom bara by the way:

Om någon typ hade tänkt köpa en present åt mig så finns Labrador 100, a Complete History of Popular Music ute nu. Den verkar som något jag skulle vilja ha.

Nej.

Jag kan köpa den själv. När jag har kommit på mitt superoptimala sätt att tjäna pengar.

Appropå alla h. dag. Blommor är inte romantiskt. Blommor är typ heminredning, vårtecken eller - i vissa fall - gravdekoration. Romantiskt är något annat:

Romatiskt är att krypa runt på golvet omkring en fotoapparat och leta efter foton, pussla ihop dem och se den maskerade bilden på personen som hittade fotoalbumet (Amelie från Montmartre). Romantiskt är att inte kunna äta, och att tanken på att det inte är något fysiskt är fylld med hopp. Romantiskt är att lägga en kvart extra på att sminka sig. Och små, bubbliga ljud med sårbar sång i bakgrunden är romantiskt (Old Big Trees - Taxi, taxi!).

Fast romantiskt är ett överanvänt ord. Hur som helst. Det har ingen bra klang kvar.Läs:
Artikeln i Sydsvenskan idag om David Sedaris. Han kan verkligen inte tala om något annat än rökning. Jag är fascinerad och underhållen. Det är roligt med en intervju där man känner att frågorna gick sin egen väg och ändrade textens hela fokus. Nu får vi en sida om Sedaris process att sluta röka. Han underhåller, det gör han.

Se: Amelie från Montmartre. Duh. Bästa filmen ever. Jag fattar fortfarande att jag aldrig tog ditt namn, du främmande kille som kunde nämna scenen med skeden och puddingen som en favoritscen trots att du "knappt mindes filmen". Ibland är man jävligt korkad.

Vägra: Mössa. Jag bär den med mig symboliskt. Looove skånsk vinter!


Saker som man får gratis är de lättaste att älska utan restriktioner

Skrivet den: XX-XX-XX

Att svara nej när någon frågar, och veta att nej:et är ett nej och inte bara något jag är tvungen att säga för att dölja vad jag egentligen vill, känns bra.

 

Det innebär att jag är tom och öppen för nytt. Jag är den rentvättade whiteboardtavlan, de skinande vita nyinköpta sneakersen, den nyfallna snön på en åker som ingen har trampat på. Och jag är hoppfull som våren som ska komma.

 

Jag vet vad jag når bara jag står på tå. Det mesta känns enkelt. Mitt hjärta är tomt på allt som komplicerar ännu. Så här är det nu, för jag känner skillnaden. Som att andas frisk luft på en förorenad stadsgata. Är en frihet.

 

Jag bestämmer själv hållet, och vem vet vart de vita strecken mitt i gatan jag valde kan leda?

 

Viktigast nu är ett par snygga skor som funkar att gå i.

170508-61

Aha...

"After you kill a person... hopefully someone who had it coming... like someone who danced poorly or didn't match their clothes that well... you should always bury their body somewhere sweet... like a candy store's boiler room!"

/Bob Morris, The Hush Sound.

Minnas vad som varit glömt.

Alla verkar vara överrens om att Alla H. Dag är överskattad, men frågan ingen ställer sig är vad vi ska göra åt det. Och snälla, ge mig inget skit om rosor och djupröd kärlek i plast och plastinslagen från närmsta Pressbyrån. Nej. Action is needed, kära folket.

För att jag bryr mig om er ska jag ge dagen mening. Utlovar här ett alla h. dag-inlägg som kommer att fylla era behov på alla sätt. Lovar att ta hänsyn till mer än en aspekt av denna underbara dag.

(Fyll i ditt eget frågetecken här efter underbara om du känner behovet - jag tänker inte göra det åt dig då det skulle innebära ett ställningstagande, och sådant är det fortfarande en dag för tidigt för.)

Imorgon kära ni.


Kan inte hitta på en rubrik så här snabbt

Imorgon ska jag till stan. Jag ska köpa fina klänningar. Sedan ska jag ha en av dem på mig på projektredovisningen på onsdag. Jag ska även köpa nytt smink. Och en ny väska. Och kanske jeans.

Typ så här:

170508-60

B: "säg att den är fin, säg att du vill ha den i din labb......säg att den inte är b-ig"

170508-59
Inkom den: 16 oktober 2006 00:11:11

Hon är så söt! Vad skulle jag ha gjort utan henne?

Kommit ännu mer försent, antagligen.

Kan du ta mitt egna ansvar och gå.

Jag: Men den här låten är ju bra!
k: Jag känner inte igen den...
(paus)
k: Vilket pretto du är.

- JUVELEN! Det är Hanna med Juvelen!! Hallå hnh?! Detta är vår låt!! Det är Hanna (!!!!) med Juvelen.

- Och det var tur att jag gick ut med honom. Han var jättekonstig.
- Vem?
- Han med korset.
- Det sa jag ju.

- De spelade sån knarkarmusik innan ni kom.

- I got a number!Igår var trevligt. Lite skumt vissa delar av kvällen, några saker jag störde mig mycket på, men överlag var det bra. Roligt var att även ast och hennes kompisar var inne i stan, och att de valde att gå till samma ställe som vi.

Ikväll ska vi ha gäster här hemma, och meningen är att jag ska vara med och vara trevlig. Ja, det känns ju överkomligt. Jag och mamma pratade i köket innan frukosten:

- Jag kommer att vara jättetrött!
- Bara du orkar vara trevlig.
- Det räcker om jag sitter och ser söt ut.
- Det gör det inte.

Så hm, vi får väl se hur det går.

Vi har lite hopp

170508-6

YES!

Äntligen äntligen äntligen:

Avhandlingen är inne, inklusive alla hundra sidor (eller vad det kan vara) i bilagor. (Nej, jag vill inte tänka på regnskogen nu. Särskilt inte som jag, tekniskt geni som jag är, skrev ut cirka sextio felaktiga sidor, alltså helt i onödan. Whoops. Inte bra för samvetet.)

Äntligen äntligen äntligen:

Fredag. Nu. Idag. JAJAJA! Vi ska ha kul. Inkonst ikväll med tjejerna, ska bli riktigt kul. Och hallå? Fredag! Andningspaus tre dagar nu. Yees.

(Det där var lite osant. Inbokat: ett styck projektgruppsmöte, klockan 11.00 imorgon bitti. Det hade kunnat vara värre. Det hade kunnat vara klockan 10.00.)

Sweet.

Tell me the story, of how you ended up here...

170508-58

Okej, nu börjar jag få panik. Bara sådär lite lätt. Krypande. Biotekniken. Avhandlingen som ska vara inne på fredag, och - mind you - helt klar och perfekt då. När vi sedan dessutom fick reda på idag att vi ska ta vårt spexfoto på fredag, och man ska fixa utklädnad till det, då blev jag lite stressad.

Andas. Ett två. Ja. Bra.

n gjorde en ny installering på vår gemensamma dator igår. Nu har han och jag världens bästa program på datorn. Jag är lycklig.

Kan min iPod funka??? Jag blir så irriterad. Nu ska i alla fall min favvo-babe kolla om den funkar hos henne, och gör den inte det ska jag lämna in den på garantin, för så här kan jag ju inte ha det.

Har nya låtar med Cold War Kids och The Hush Sound att lyssna på. Det är underbart, och hur kan det vara möjligt för något att låta så bra? Jag vill inte vara utan detta. Jag vill operera in datorns hårddisk som ett litet chip under huden. Vaddå, ska jag bara få lyssna vid datorn?

Nej, nej, nej. Det är omöjligt.

Jag kan inte skriva om detta!

- Akta dig hon rör sig

Jag håller inte mina egna löften fastän jag borde. Men det är lugnt, jag ska nog överleva - och överleva bra - ändå. Allt löser sig på ett sätt eller annat. Idag har jag åtminstone varit produktiv sett ur en synvinkel - jag satte mig på golvet när jag kom hem och fyllde sida upp och sida ner av schyssta, omarbetade grejer. Tänkte först att jag gjorde dem för bloggen, men eventuellt kan jag använda i alla fall lite av det till annat.

Åt årets första semla idag. Mmm, gott. Och åt färsk, gravad lax till kvällsmat, vilket fick mig att säga till mamma med ett leende: "du borde fylla år oftare". (Ja, jag tror att det är något hon kan ordna.) Mmm, gott, gott, gott.

Vi har fått vårt fina utvecklingskit programmerat nu - äntligen, och det fungerar! Känns jättebra. Vi testade det i skolan och stegade avståndet i korridoren. 'na kommenterade hur jag stod där i min klänning, med kitet i famnen och typ tindrade med ögonen av lycka. Ja. Alla små uttag, alla plattor och små glänsande metallgrejer som sitter på den. Haha.

Egentligen borde jag vara jättestressad nu. Det är jag inte. Så illa. Jag ska försöka anstränga mig - verkligen anstränga mig - att bli det. Lite i alla fall. Mest för att det hör till.

Och bioteknikprovet är i övermorgon. Ska jag lära mig fem kapitel imorgon? På en eftermiddag? Alltså, det kan ju gå. Klart det går. Jag hade ju tänkt börja läsa på riktigt idag, men nu gick hela eftermiddagen utan att jag märkte det. Jag tittade upp och såg att himlen var helt mörk där ute. Wow. Jag älskar när det går bra, när jag vet vad jag ska skriva. Hur kan man säga att det inte är roligt att skriva om? Det är så mycket enklare.

Nästan helt säkert nu att vi ska till Paris. Yesyesyes! Fyller hela 100-poängs-franskakursen med ny mening. Och jag har aldrig varit där. Andra delar av Frankrike: ja. Paris: aldrig. Det är ball att jag drömmer om att bo där när jag aldrig ens har varit där. 

Om jag får tid över (det kan ju ske, eller hur....någon gång i april kanske?) ska jag läsa:

Rötter Smälter, som är Sara Hallströms nya diktsamling. Hon var Jens L:s första kärlek, B har hennes första diktsamling och jag lånade och läste den för något år sedan och älskade det jag läste. Det var saker om skal som blåste över torkade havsbottnar och höftben som skavde. Cool tjej.

Låt den rätte komma in, John Ajvide Lindqvists debutbok. Ska precis som Hanteringen av odöda vara en svensk skräckroman - även om den inte var så mycket skräck utan mer krypande obehag och sjukt mycket känslor, särskilt slutet - och jag hoppas att den är minst lika bra som den.
och nu tillbaks till civilisationen

E-su ringde igår och frågade om jag ville hänga med henne och hennes pojkvän f på emergenza ikväll. Det var intressant. Ett band som var riktigt bra (Fairfield) och jag hoppas att det var de som gick vidare. I övrigt var det ett band där f kände sångaren (vårt skäl att vara där) och en himla massa rock- och metalband.

Fast vi gick när det bara var de banden kvar.

Gillade verkligen kvarteren där vi gick i för att komma dit. Total slum med krossade glasrutor och övergivna bakgårdar bara en gata bort från Södervärn. Skulle gärna ha velat åka tillbaka och ta foton där. Det är i och för sig något som jag har drömt om ända sedan jag jobbade där i somras, då jag fascineras - kanske för mycket - av graffitimålade tegelväggar, slängda burkar, ogräs och taggtrådsinslutna gårdar. 

Inte bra.

Måste vara något underligt symptom på min övertrygga uppväxt.

.

170508-54

Live my life for me, my lover said.

Sånt som är farligt.

När jag skrev att pontons blogg var grym menade jag i själva verket att Alexander Forsén - en av pontons bloggare/redaktionsmedlemmar - är det. Hur kan han skriva så bra och fint? Läs för guds skull hans nyårsinlägg nu, som jag så duktigt har länkat till här. (Allt för att ingen ska gå vilse.)

Jag undrar hur det kändes för honom när han skrev den här texten. Om det var utlämnande och han inte visste om han verkligen skulle ha med alla orden, om han kanske avslöjade för mycket om sig själv i det han skrev, eller om han var lugn och detached, och bara skrev det som en flytande ström av ord utan att få ångest över ärligheten.

Detta är alltså vad jag undrar.

Skriva utlämnande utan avslöjandepanik och kramp - är det en möjlighet?


Det var kallt?

Det var kallt?

Skidor idag underbart roligt. Allt kom tillbaka till mig.

Varför varför varför har jag inte pengar råd att åka med till åre/vilket annat ställe som helst?

Jag vill åka skidor varje dag i en hel vecka. Jag vill åka på kvällen i mörker med strålkastarljus. Jag vill pjäxelstappla fram på en träbrädad restaurangservering. Jag vill känna låren domna av ansträngningar. Jag vill öva tills jag åker smalt och fint med skidorna. Jag vill after skiiiia i snygg-snygga skidkläder. Jag vill tappa mer känsel i fingrar och fötter. Jag vill testa åka snowboard och slå mig blå.

Jag vill åka mer skidor!

Ekonomiskit.

(Ända negetiva är att jag är slut nu. Totalt. Mina ben. Mina fotknölar. Mina ögonlock. För mycket motion kan döda dig. Utekväll - hej nej. Pratade dock i telefon med 'ro precis och vi lovade varandra att hitta någon ball klubb för nästa fredag. Jag ser fram emot det.)

Lyssna på: Danielle Stech-Homsy som
Rio en Medio och fina låten Everyone is Someone's .
Se: Flashdance, tror jag. Det ska jag.
Gilla: Att det redan är februari. Coolt.

Innan alla ljusen släcker

Beundrarbrev:

Hej
Navid Modiri. Jag vill gifta mig med dig, städa i din lägenhet, stjäla din begåvning, whatever - ditt mind är så himla djälva briljant. Jag vill vara som du. Dina ord har mening och vet var de ska när de går åt sina egna håll som duktiga små barn på skolutflykt. Innan de river rosetterna ur håret och ditchar medhavda matsäcken för snabbköpsstället brevid utflyktskogen.

I övrigt idag har jag upptäckt att pontons blogg är grym. Ibland vill jag också skriva som litteratursmarta ungar som har växt upp på tunga ryska böcker. Synd att jag aldrig kom längre än Jane Austen.

Människor i vackra kläder är bra för min sinnesfrid och väldigt tillfredsställande. Att gå på stan och hitta de välklädda i folkmassan är ett sant nöje, mer samhällstjänst än guilty pleasure. Känner mig duktig och smart när jag betygssätter världen runtomkring mig.

Fysiktävlingen var den sista nattsvarta bottenraden i färgdiagrammet som löper från svart till grått till vitt. Jag misströstade två timmar in i tävlingen och skulle gå. Insåg att alternativet var Kemi B. Jag stannade. Det gick bättre sedan. Det var lite kul, ändå. Och mattanterna var sötnosiga när vi kom till matsalen som de höll öppet för oss extra länge.

Vill ni ha dressing? Jag sätter en slev i dressingen. Här har vi sallad. Ni får ta med samma, det är bara att gräva. Vad var det ni gjorde förresten?

Jag kom ut från franskan och när jag fick smälta det lite hade jag kunnat skrika fri fri fri! för det var så det kändes. Bara en tillfällig tidsfrist men jag vill inte tänka framåt nu, jag ska roa mig och lugna ner och sen sätta pjäxor på fötterna och kanske dansa ute om jag fortfarande lever så sent på dagen.

4. Hon skrev till dem att en olycklig man gjorde henne dyster

Hon skrev till dem att en olycklig man gjorde henne dyster