Ikväll

Döm min förtjusning när jag kom hem och hittade La Redoute-katalogen i brevhögen!

Och jag som hade köpstopp...

image254

(Bilden: Ellen von Unwerth)

Att erövra världen

Beatlesmanifestet av Einar Már Gudmundsson.

image253

"/.../Pojkar och flickor hängde i klädstrecken, klättrade uppför stuprör och dansade, för det var väldigt bra akustik i trädgården. Ett högt plank och transformatorstationens yttervägg som omgav den.

Gräsmattan blev snart som en enda stor gyttjepöl och en dag dök Alfreðs fru upp med fem poliser som upplyste de närvarande om att detta inte kunde tolereras längre.

Därefter satt vi pojkar på transformatorstationens tak, lät benen hänga ner över kanten och dinglade med dem när vi hörde Beatleslåtarna stiga upp mot oss från garaget."


Det börjar bra, jag gillar den redan... Intressant med en isländsk författare. Översättningen till svenska håller för övrigt mycket hög klass. Underbar huvudperson.

Hundra procent fett

Något som är riktigt bra är Liv Strömquist. Hundra Procent Fett kom ut häromåret, och kom ut rätt nyligen i pocket och ska man läsa någonting så är det den man ska läsa. Är ett kampmanifest, en granskning av vårt samhälle, ett uppror i serieformat. Satiriskt, kärleksfullt och helt fucking unbelievable så bra och viktigt det känns att läsa den. Första gången jag läste Hundra Procent Fett var det en uppenbarelse, en blixtförälskelse, och som att hitta den där rösten man har letat efter.

Det är feministiskt, det är kritiskt, och det är bara så grymt roligt.

image252
Jag upptäckte Liv Strömquist i höstas när denna serien (början av den här) gick i Fantasin.

Hennes tredje bok (hon har gjort en emellan som heter Drift) kom ut nu i dagarna, och vad jag läser à ce moment. Einsteins fru heter den är minst lika bra Hundra Procent Fett.

(Bild från 
www.rikedomen.se.)

Av alla dumma idéer...

Det är mycket prat om framtiden nu. Många frågor, färre svar. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har ingen plan.

Men - i morse fick jag en idé.

Jag vill lära mig göra skor! Tänk att kunna göra sina egna stövlar, eller laga sina egna trasiga stövar. (Och, okej, det var mina sorgliga svarta stövlar och tanken på deras nära inpå stundande sönderfall som fick denna idé att födas.) Skomakarlärling, finns det fortfarande?

I så fall är det vad jag vill göra det kommande läsåret.

image248

   

image251

(Alla bilder från Feetfirst - en dröm för alla skoälskare.)

Pakt

Ikväll var jag och jen på SATS för att utnyttja våra Glamour-erbjudanden med gratis träning. Box var programmet som vi valde att förlora vår SATS-oskuld med. Och vad bra det var! Seriöst. Sådan grym träning vet jag inte när jag gick på senast. Jag gick ut därifrån i extas och med en kropp som i morgon bitti kommer att vara träningsvärk, varken mer eller mindre.

Sagolikt.

image246

(stockholmsk hiss, vars exakta identitet tyvärr är förlorad bland en mängd annan information)

lu-yi

some required: http://lu-yi.blogspot.com/

Detta måste vara en av de finaste bloggarna jag har stött på på mycket länge. Gå in, njuuuuuut. Vilka bilder! Här är några utvalda:

image238
(foto: Bruno Ripoche)

image239
(foto: Lina Scheynius)

image240
(foto: Lina Scheynius)

image241
(foto: Marlene Marino)

image245
(foto: Andrea Lennon)

image242
(foto: Christophe Kutner)

image244
(foto:Glen Luchford)

Som sagt, http://lu-yi.blogspot.com/.

"I'm your secretary!"

image237


Igår träffade jag jen - vi bakade äpplepaj, såg på underbara kultfilmen Pretty in Pink (som jag älskar, och jen ännu inte hade sett!) och efter det av en slump The Secretary. Den filmen var skum, men väldigt intressant, och den blev bara bättre och bättre ju längre den gick, för att sedan avslutas med ett alldeles underbart happy ending. Det var något oväntat, då huvudpersonen var en ung, instabil tjej som precis släppts ut från mentalsjukhuset när filmen tog sin början (skickligt porträtterad av Maggie Gyllenhaal). Inte nog med det, hon sökte, och fick, jobbet som sekreterare åt en advokat med vissa....hm...intressanta böjelser. Så det var bäddat för psyksammanbrott eller hemska utnyttjanden, men den överraskade med ett lyckligt slut som på något sätt normaliserade de båda personerna.

Rekommenderar helt klart filmen, om inte annat för det snygga sättet på vilket den är filmad, med färger som fyller hela bilden.

Imorgon ska jag träffa 'ci en kort stund. Nästa gång blir om hundra dagar. Det är ju en trekommafemtedels år. Jösses.

...

trevlig, trevlig kväll igår! verkligen underbar - även om jag saknade am och B under slutet av kvällen...

att ha öppning på jobbet var lite av en mardröm. tur att jag sov på ett sådant trevligt ställe där allt från en egen tandborste till sjukt fräscha jobbkläder erbjuds.

bra musik spelades också, vi gillar det. ett par månader hit och dit är inte så lång tid, men jag kommer att sakna alla fina fredagar med 'ci.


image234

image235

image236

Maskinen

Hedi Slimane.

image227

image228

image229

image230

image233

http://www.hedislimane.com/diary/


äsch

image226

denna helg blev inte som den borde.

att gå ut i fredags var omöjligt på grund av min hälsa. jag tröstshoppade modemagasin och satt hemma i huset och försökte att inte vara i vägen för min bror och hans flickvän.

lördagen skulle vara den stora dagen som jag skulle bli frisk till, då jen hade bjudit med mig på partaj på slagthuset, nöjesguidens årliga. najjjs. bussarna slutade gå vid fyra-tiden, not so nice. det blev alltså ingen fest för oss i lördags.

så nu sitter jag här, söndag kväll, skitpepp och sugen. typ på att dansa till de ljuva orden jag gjorde upp en eld för dig, och nu brinner hela skogen med 'ci, B och am.

inte tänka på hur mycket jag kommer att sakna dem när de är borta, de stygga flickorna.

och också sugen på att beställa hem denna fina, dyra bok med fotografier som jag läste om i Vogue Paris igår. 

något som var väldigt fint i helgen var när jag och e bakade en god smulpaj där vi själva improviserade ihop fyllningen.

  


CocoRosie - Beautiful Boyz

(Den stora bilden ovan visar Dorian Leigh i aftonklänning, fotograferad av Richard Avedon.)

eftertanke

mycket snack och ingen verkstad.

Ljuger

Igår fikade jag med e-su, och diskuterade livet&framtiden. Vi kom fram till att vi är livrädda för att misslyckas, saknar mål i livet, och så vidare.

Fast jag påstod att jag inte alls var rädd för att misslyckas, och e-su lanserade en rätt snygg framtid för sig själv.

För att fira detta tänkte jag bevisa vad jag sa genom att göra det jag allra mest vill och drömmer om att göra. Även om det förmodligen kommer att vara den enklaste, rakaste vägen till ett katastofalt missyckande. Möjligen med både ekonomiska och själsliga ärr som sitter i i år efteråt.

Men, som man säger, man lever bara en gång. Och jag - jag vill leva på the wild side, beijbie.

Jag kan tänka mig att springa efter ett par handskar på andra sidan stan när affärerna stänger om några bråkdelars minuter. Det är mod det.

Så, summan av allt jag försöker säga här är att jag nu även har nyårslöfte Nummer 3 (Nummer 1: Inte döma folk efter det första, yttre intrycket - skärpning krävs här!!, Nummer 2: Uppfylla förra årets nyårslöften, trots att jag inte tror på det här med nyårslöften) men nummer 3 är hemligt.

Dagens låt - Staring at the Sun med TV on the Radio (tack 'ci!)

(slänger in en bild från
http://postsecret.blogspot.com/ - alltid intressant och tankeväckande, och ibland bara najs som här.)

image222

Solanas

Jag är kär. Kärleken heter:

image221

Jag ska berätta mer om det här senare. Nu ska jag sova mig frisk från det jag ådrog mig, när jag vandrade i iskyla de tjugo minutrarna från busshållplatsen hem under nyårsnatten i tunna strumpbyxor och inga vantar.

Festival!

B och 'ci: MIN BILJETT TILL EMMABODA ÄR NU BOKAD!